OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2019. január 11., péntek 12:30

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság NAIH közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. január 11., péntek (OS) - A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (a továbbiakban: NAIH) elnöke az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 30. §-ának (3) bekezdésében foglalt kötelezettség teljesítésére felhívja a közérdekű és közérdekből nyilvános adatok kezelőit.

    A 2018. évre vonatkozó összesítést a közérdekű adatok és közérdekből nyilvános adatok megismerésére irányuló elutasított kérelmekről az elutasítás indokának megjelölésével a NAIH elnökének 2019. január 31-éig kell megküldeni a következő címre:

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.
1530 Budapest, Pf.: 5.
ugyfelszolgalat@naih.hu

Közérdekű adat megismerése iránti kérelem: az állami, vagy helyi önkormányzati feladatot, valamint jogszabályban meghatározott egyéb közfeladatot ellátó szerv vagy személy kezelésében lévő, valamint tevékenységére vonatkozó közfeladatának ellátásával összefüggésben keletkezett adatok megismerésére irányuló kérelem.

Közérdekből nyilvános adat a közérdekű adat fogalma alá nem tartozó minden olyan adat, amelynek nyilvánosságra hozatalát, megismerhetőségét törvény közérdekből elrendeli.


     Kiadó: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság NAIH

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.