OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2019. január 11., péntek 12:46

Az Agrárminisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. január 11., péntek (OS) - Magyarország jobban teljesít az agráriumban is

    A jogalkotás területén az Agrárminisztérium volt a legaktívabb tárca az elmúlt évben. Az 55 rendelet, 6 törvény és 10 kormányrendelet mellett, a tárca további 4 törvényjavaslatot készített elő és nyújtott be az Országgyűlés elé. A sikerrel megkezdett programok folytatásán túl többek között az élelmiszerbűnözés visszaszorításának ügye, valamint a sertés-és baromfi járványok álltak a minisztérium tevékenységének a központjában tavaly. Hazánk uniós összehasonlításban is figyelemre méltó termelékenységi számai 2010 óta folyamatosan növekednek, miközben jelentős további tartalékokkal rendelkezünk. Erre és a magyar agrárium értékeire épül a 2019-es év agrárpolitikája.

A 2018-as évben folytatódott a Tanyafejlesztési Program, melynek eddigi hétéves működése során közel 2000 pályázat részesült pozitív támogatói döntésben, összesen 8,9 milliárd forint összegben. A kérelmek benyújtásának időszaka ebben az évben január 28-tól indul.

     Kiadó: Agrárminisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.