2019. június 17. hétfő

2019. január 11., péntek 12:46

Az Agrárminisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. január 11., péntek (OS) - Magyarország jobban teljesít az agráriumban is

Bővült az Agrár Széchenyi Kártya maximum 100 millió forint összegű, akár 3 éves futamidejű szabad felhasználású hitellehetősége. Ennek eredményeként 2019-től a fás szárú növénykultúrák termesztésével, illetve sertéstenyésztéssel foglalkozó vállalkozások is részesülhetnek kiemelt támogatásban. A támogatás formája 100%-os mértékű kamat-, kezességi díj és kezelési költség támogatás a hitel teljes futamidejére, valamint a hitel felvételével, fenntartásával kapcsolatos (meghatározott) költségekre vonatkozó 100%-os költségtámogatás.

A horgász regisztráció és horgászkártya-igénylés kapcsán egy egyszerűbb, áttekinthetőbb rendszer jött létre. A változásoknak köszönhetően az állami horgászvizsga díjmentessé válik az idei évtől.

Az élelmiszerbűnözés visszaszorítása érdekében szigorodtak az élelmiszerhamisítással kapcsolatos szabályok, amelynek köszönhetően biztonságosabb, minőségi élelmiszerek kerülhetnek a magyar asztalokra.

Kiadó: Agrárminisztérium