2019. január 16. szerda

2019. január 11., péntek 14:29

A Magyar Liberális Párt közleménye
    Budapest, 2019. január 11., péntek (OS) - Ki a felelős a nyugdíjak csúszásáért?

Felszólítjuk a pénzügyminisztert, hogy nevezze meg, ki felelős a nyugdíjak csúszásáért! A mai napon körülbelül 1 millió nyugdíjas várta hiába a jogosan járó nyugdíját, mert az állam nem utalta el időben a pénzt. Magyarországon 155 ezer ember kevesebb nyugdíjat kap annál, mint amiből a hivatalos számítások szerint meg lehet élni, 4761 ember nyugdíja pedig még a 28 500 forintos nyugdíjminimum összegét sem éri el. Akik utalással kapják a nyugdíjukat, utoljára 40 napja kaptak pénzt az államtól. Januárban, az ünnepi kiköltekezést követően, amikor ki kell fizetni a megnövekedett fűtésszámlát, elfogadhatatlan, hogy az állam cserben hagyja a nyugdíjasokat. Arra kérjük az Orbán-kormányt, hogy haladéktalanul utalja át a nyugdíjakat, és nevezze meg, ki felelős a késésért! Nem maradhat következmények nélkül, hogy az egyik legkiszolgáltatottabb társadalmi csoportot becsapták, és az állam nem teljesítette a törvényben vállalt kötelességét.

Kiadó: Magyar Liberális Párt