OS Országos Sajtószolgálat
2019. július 21. vasárnap
Ismertető


2019. január 11., péntek 14:29

A Magyar Liberális Párt közleménye
    Budapest, 2019. január 11., péntek (OS) - Ki a felelős a nyugdíjak csúszásáért?

    Felszólítjuk a pénzügyminisztert, hogy nevezze meg, ki felelős a nyugdíjak csúszásáért! A mai napon körülbelül 1 millió nyugdíjas várta hiába a jogosan járó nyugdíját, mert az állam nem utalta el időben a pénzt. Magyarországon 155 ezer ember kevesebb nyugdíjat kap annál, mint amiből a hivatalos számítások szerint meg lehet élni, 4761 ember nyugdíja pedig még a 28 500 forintos nyugdíjminimum összegét sem éri el. Akik utalással kapják a nyugdíjukat, utoljára 40 napja kaptak pénzt az államtól. Januárban, az ünnepi kiköltekezést követően, amikor ki kell fizetni a megnövekedett fűtésszámlát, elfogadhatatlan, hogy az állam cserben hagyja a nyugdíjasokat. Arra kérjük az Orbán-kormányt, hogy haladéktalanul utalja át a nyugdíjakat, és nevezze meg, ki felelős a késésért! Nem maradhat következmények nélkül, hogy az egyik legkiszolgáltatottabb társadalmi csoportot becsapták, és az állam nem teljesítette a törvényben vállalt kötelességét.


     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.