2019. június 17. hétfő

2019. január 11., péntek 14:35

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2019. január 11., péntek (OS) - A DK szóvivője hiába kereste fel a Nyugdíjfolyósító Intézetet - A Fidesz nem törődik azzal, hogy a nyugdíjasok pénz nélkül maradnak hétvégére

Miután ma a nyugdíjasoknak nem érkezett meg az esedékes havi ellátás, a sajtóban tucatszám jelentek meg a panaszos megkeresések. A Demokratikus Koalíció szóvivője ma felkereste a Nyugdíjfolyósító Intézetet, hogy feltehesse a csúszással kapcsolatos kérdéseit, de már zárva találta az épületet.  A Nyugdíjfolyósító Intézet nem érezte szükségesnek, hogy mielőbb kezeljék a helyzetet, ugyanúgy bezártak délután egykor, mint más napokon.

A Demokratikus Koalíció szerint a fideszes gőg magasiskolája, ahogy a Nyugdíjfolyósító Intézet bánik az idősekkel. Ebben a krízishelyzetben lelkiismeretfurdalás nélkül hazamennek hétvégére, nem törődve azzal. hogy nem kevés embernek a mindennapi étel és gyógyszer múlik a pontos utaláson. Hiába harsogja a kormánypropaganda, hogy minden háztartásnak több százezer forint megtakarítása van, ez hazugság. A DK követeli a helyzet azonnali rendezését, az európai magyarok ugyanis nem tűrik, hogy emberek egyik napról a másikra üres zsebbel maradjanak.

Rónai Sándor
szóvivő