OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető


2019. január 11., péntek 15:10

A Miniszterelnökség közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. január 11., péntek (OS) - Európa érdeke a migrációt ellenző erők győzelme a májusi EP-választásokon

    Takács Szabolcs államtitkár az EU előtt álló kihívásokról és az európai parlamenti választási felkészülésről tárgyalt Mark Speich CDU-s politikussal, Észak-Rajna Vesztfália szövetségi, európai és nemzetközi ügyekért felelős államtitkárával Budapesten.

A Miniszterelnökség európai uniós politikák koordinációjáért és kialakításáért felelős államtitkára szerint a májusi európai parlamenti választáson az emberek eldönthetik, miként viszonyulnak a migrációhoz, vegyes társadalmakban szeretnének-e élni, vagy megőriznék a nemzeti identitásokat. Az államtitkár kiemelte: az illegális bevándorlást a nemzetközi bűnözői hálózatok szervezik, az európai balliberális oldal ideológiai támogatásával, veszélyeztetve a keresztény alapértékekre épülő európai életmódot. Céljuk a legerősebb európai jobbközép pártcsalád, az Európai Néppárt meggyengítése és megosztása, mondta Takács Szabolcs, majd hozzátette: a CDU olyan fontos és szoros szövetséges, amellyel egyetértünk abban, hogy az illegális migráció ellen fel kell lépni. Az államtitkár aláhúzta, hogy a magyar kormány álláspontja szerint nem a bajt kell Európába hozni, hanem a segítséget odavinni és a felek egyetértettek, hogy Európa alapérdeke az afrikai és közel-keleti térség fejlesztése.

     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.