OS Országos Sajtószolgálat
2019. július 21. vasárnap
Ismertető


2019. január 11., péntek 15:11

A Jobbik parlamenti frakciójának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. január 11., péntek (OS) - A Jobbik követeli Palkovics Lászlótól a kutatóhálózati finanszírozás helyreállítását!

    A Jobbik Magyarországért Mozgalom felháborodva értesült arról, hogy a Magyar Tudományos Akadémia elnökségének egységes és egyértelmű kérése ellenére sem biztosítja a Palkovics László miniszter vezette Innovációs és Technológiai Minisztérium a kutatóintézeteket jogszabály szerint megillető forrásokat. Ennek következtében az érdemi kutatómunka ellehetetlenült, a kutatóhálózatok működtetése pedig veszélybe sodródott, hiszen a minisztérium által teremtett körülmények miatt nem lehet új kutatókat alkalmazni és az eredményes kutatómunkához szükséges kutatási anyagokat beszerezni, ami a már zajló kutatásokat is kudarcba fullaszthatja. Palkovics miniszter az MTA-val való korábbi egyeztetések során is méltatlanul viselkedett, kötelező közfeladatát figyelmen kívül hagyva tavaly decemberben nem vett részt az Akadémia jövőjét érintő alapkérdések megvitatásának céljából összehívott rendkívüli közgyűlésen sem.

     Kiadó: Jobbik parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.