OS Országos Sajtószolgálat
2019. június 24. hétfő
Ismertető


2019. január 12., szombat 13:11

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2019. január 12., szombat (OS) - DK: Magyarországon halnak meg a legtöbben rákban és krónikus betegségekben

    Az Eurostat nemrég közzétett adatai alapján Magyarországon halnak meg Európán belül a legtöbben rákban és krónikus betegségekben.

A Demokratikus Koalíció szomorúnak találja, hogy Magyarország már csak ilyen összefüggésekben tud listavezető helyet elérni. Az Orbán-csomag megszorításának éveiben, amikor már a fizetős szobában is a betegre szakadhat a plafon, a kormány 72 milliárdot oszt szét év végén sportegyesületeknek. A nagy reklámmal beharangozott vastagbélrák-szűrés programot másfél évvel elhalasztották és ezzel mintegy 10 ezer ember sorsát pecsételték meg. A kórházak adósságban vergődnek, a betegek a gyógyszerüket sem tudják kiváltani, és a rabszolgatörvény áldozatai már orvoshoz sem jutnak el a végtelen túlórák után. A DK emberhez méltó, színvonalas egészségügyet, európai magyarokhoz méltó ellátást követel, hogy ne a halálozási statisztikákban vezessen végre az országunk.

László Imre
országgyűlési képviselő, egészségügyi szakpolitikus, volt kórházigazgató
DK

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.