OS Országos Sajtószolgálat
2019. június 24. hétfő
Ismertető


2019. január 12., szombat 13:13

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. január 12., szombat (OS) - A kistelepülésen élők a takarékszövetkezeti rendszer integrációjának vesztesei

    A takarékszövetkezeti rendszer állami akaratból történő erőszakos integrációjával az Orbán-kormány egy történelmi léptékkel mérve is sikeres, független és autonóm, a vidéki ügyfelek széles körének lehetőségeket biztosító modell lényegét vette el az elmúlt években. Az évek óta tartó fiókbezárások várhatóan 2019-ben is folytatódnak, így egyre több kistelepülésen maradnak banki szolgáltatás igénybevételének lehetősége nélkül az ott élő polgárok.

Az Orbán-kormány a helyi takarékszövetkezetek összevonásával súlyos károkat okozott a kistelepüléseken élőknek, hiszen számos településen zárt be helyi takarék fiók és további bezárások is várhatóak. A bank nélkül maradó falvakban, községekben élő helyi kisvállalkozók, őstermelők, családok és nyugdíjasok pénzügyeinek intézése egyre nehezebbé válik, főképp annak tükrében, hogy a tömegközlekedés súlyos kívánnivalókat hagy maga után számos kistérségben a járatok sűrűsége és az átszállás nélkül elérhető települések tekintetében.

A Magyar Liberális Párt elfogadhatatlannak tartja, hogy a vidéken, kistelepüléseken élő lakosok másodrangú állampolgárok legyenek.
     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.