2019. június 24. hétfő

2019. január 12., szombat 13:13

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. január 12., szombat (OS) - A kistelepülésen élők a takarékszövetkezeti rendszer integrációjának vesztesei

A takarékszövetkezeti rendszer állami akaratból történő erőszakos integrációjával az Orbán-kormány egy történelmi léptékkel mérve is sikeres, független és autonóm, a vidéki ügyfelek széles körének lehetőségeket biztosító modell lényegét vette el az elmúlt években. Az évek óta tartó fiókbezárások várhatóan 2019-ben is folytatódnak, így egyre több kistelepülésen maradnak banki szolgáltatás igénybevételének lehetősége nélkül az ott élő polgárok.

Az Orbán-kormány a helyi takarékszövetkezetek összevonásával súlyos károkat okozott a kistelepüléseken élőknek, hiszen számos településen zárt be helyi takarék fiók és további bezárások is várhatóak. A bank nélkül maradó falvakban, községekben élő helyi kisvállalkozók, őstermelők, családok és nyugdíjasok pénzügyeinek intézése egyre nehezebbé válik, főképp annak tükrében, hogy a tömegközlekedés súlyos kívánnivalókat hagy maga után számos kistérségben a járatok sűrűsége és az átszállás nélkül elérhető települések tekintetében.

A Magyar Liberális Párt elfogadhatatlannak tartja, hogy a vidéken, kistelepüléseken élő lakosok másodrangú állampolgárok legyenek.
     Kiadó: Magyar Liberális Párt