OS Országos Sajtószolgálat
2019. június 24. hétfő
Ismertető


2019. január 12., szombat 13:14

A Magyar Liberális Párt közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. január 12., szombat (OS) - A kistelepülésen élők a takarékszövetkezeti rendszer integrációjának vesztesei

    Meggyőződésünk, hogy a mindenkori kormányzatnak valamennyi magyar állampolgár esélyegyenlőségét és jogbiztonságát garantálnia kellene, és alapvető feladata volna az arra való törekvés, hogy az állampolgárok közösségén belül a bármilyen okból hátrányt szenvedők is azonos feltételek mellett élhessék mindennapi életüket, legyen szó akár a közlekedésről, az orvosi ellátottságról, a kulturális lehetőségekről vagy éppen a banki ügyintézésről.

Az egykor a vidéken élők széles körének könnyen elérhető szolgáltatást nyújtó takarékszövetkezetek központosításából fakadó, a kistelepüléseken élő emberek hétköznapjait még nehezebbé tévő következményekből is jól látszódik, hogy a mindenkori állam piaci körülmények között minden esetben rossz gazda. A magyarországi takarékszövetkezeti rendszer erőszakos integrációja a jövő közgazdászai számára tankönyvi példa lehet majd arra, hogy a szubszidiaritás elve és a szabad piac miért hatékonyabb, mint az állami tulajdonszerzés illetve az állami beavatkozás szabad piaci folyamatokba, amely minden esetben a hatékonyság romlását és a korrupció növekedését eredményezi.  

Chladek Tibor, a Liberálisok Pest megyei választmányának elnöke, a párt agrárszakértője
     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.