OS Országos Sajtószolgálat
2019. június 24. hétfő
Ismertető


2019. január 12., szombat 14:31

Ujhelyi István EP-képviselő közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. január 12., szombat (OS) - A magyar fiatalok az InterRail európai járatait választják Orbán kisvasútja helyett

    A mostani nyertes pályázók, akiket a következő napokban fognak hivatalosan is kiértesíteni a programot lebonyolító Európai Bizottság munkatársai, majd április és október között utazhatnak az európai bérletekkel.
Ujhelyi István a budapesti sajtótájékoztatón bejelentette, hogy idén további két pályázatot fog majd kiírni az Európai Bizottság, összesen mintegy 16 millió eurós költségvetéssel. A program hosszútávú jövője is biztosítottnak látszik: a 2021-2027 közötti uniós költségvetésben ugyanis összesen 700 millió eurót különítettek el a folytatásra. Az MSZP EP-képviselője többször is kiemelte, hogy a program sikeres megvalósítása nagyban köszönhető Navracsics Tibor uniós biztosnak, aki végig segítette a DiscoverEU néven futó program életre hívását. Ujhelyi ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a magyar kormány nem volt hajlandó segíteni az ingyenes InterRail-bérlet lehetőségének szélesebb körű megismertetését – a hazai reklámozását Ujhelyi saját költségén vállalta -, és válaszra sem méltatták azon javaslatát, amelyben kiszélesítené az európai programot és államilag finanszírozná minden magyar 18 évesnek az ingyenes bérlet odaajándékozását.  
     Kiadó: Ujhelyi István EP-képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.