OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2019. január 12., szombat 16:08

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2019. január 12., szombat (OS) - Orbán egy hazug

        A kormány ismét megugrotta a hazudozás magasiskoláját. Azt mondja, hogy minden rendben, minden olajozottan működik, az érintettek viszont mégsem, vagy csak jelentős késedelemmel kapják meg a nyugdíjnak nevezett járandóságukat.
     A hazudozás első lépcsőfoka az volt, amikor az Orbán-kormány a fiatalabb generációk alól rántotta ki a talajt a magánnyugdíjpénztárak ellehetetlenítésével, s az addigi megtakarítások elkobzásával.
     A második lépcső az Alkotmányt felváltó Alaptörvénybe foglalt gyalázat volt, amikor is eltörölték a nyugdíjhoz való jogot, s a szociális juttatások szintjére fokozták le az időskori ellátás alapjait.
     A harmadik és sokadik lépcső az a gyakorlat, hogy a nyugdíjprémiumnak nevezett alamizsnákat nem építik be a járandóságokba, így ezek reálértéke zuhanórepülésben van.
     Most a kormány már technikailag sem tudja a kötelezettségeit rendben teljesíteni. Eleve szégyen, hogy egy-két napos késedelem is szinte kilátástalan helyzetbe hoz rengeteg idős embert, mert a napról-napra élés megfosztotta őket tartalékaiktól, s az óra-percre beosztott pénzük is elfogyott.
     Ha  egy állampolgár nem teljesít, a legtöbbször büntetést kap. Az államot viszont szinte lehetetlen büntetni, ezért legalább valamilyen kárpótlást követelünk. Az lenne a korrekt, ha a kormány haladéktalanul egy napi járandóságot számfejtene mindazoknak, akik nem kapták meg a pénzüket időben. Egy európai kormány ekként cselekedne!

Szanyi Tibor
az MSZP alelnöke, EP-képviselő


     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.