OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2019. január 13., vasárnap 10:45

Ujhelyi István EP-képviselő közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. január 13., vasárnap (OS) - Tudta? Saját rabszolgatörvényt kaptak a közszolgálati dolgozók!

    Volt pofája azt mondani a Fidesz vezérkarának – beleértve a miniszterelnököt -, hogy a rabszolgatörvényt a megfelelő fórumokon rendben megvitatták az érintettekkel, a Parlamentben is megvolt a lehetőség a kifogások benyújtására és megfogalmazására; nincs tehát is semmi látnivaló, hess vissza a gyártósorra büdös kölke! Mindannyian tudjuk, hogy nem így történt: a narancsrezsim érdemi egyeztetés és vita nélkül áterőltette az egész csomagot, nem ismert sem embert, sem erkölcsöt a műveletben. Nem véletlen, hogy a választók és az ellenzéki erők hetek óta kint vannak az utcán. És lesznek még jó sokáig. Nem fogják megunni és nem mennek haza; hiába minden fenyegetés és a pórázáról elengedett lakájmédia.
Történt azonban eközben még valami, ami kevesekhez jutott el a szélesebb közvéleményben (ez sem meglepő, ismerve a nyilvánosságot markában tartó kormányzati rendszert), ezért mindenképpen fel kell rá hívni a figyelmet. A Fidesz-kormány a tavalyi év hajrájában húzott egy másik merészet és szép sunyiban faragott egy saját rabszolgatörvényt a közszolgálati dolgozókra. Azokra a tízezrekre, akik épp az államot képviselik, az állam nevében és a választók érdekében végzik a munkájukat. Egy olyan átfogó törvényjavaslatot fogadtatott el az Orbán-kabinet a kormányzati igazgatás átalakításáról, amely számos, a tisztviselőket érintő változást is tartalmaz.  
     Kiadó: Ujhelyi István EP-képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.