OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2019. január 13., vasárnap 10:45

Ujhelyi István EP-képviselő közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. január 13., vasárnap (OS) - Tudta? Saját rabszolgatörvényt kaptak a közszolgálati dolgozók!

    A többszáz oldalas dokumentumról zajlott ugyan valami látszategyeztetés, de jó fideszes módra már rég benyújtották a Parlamentnek menetközben, ezzel mutatva: körülbelül mennyire is gondolták komolyan a szakszervezeti egyeztetéseket. Csak, hogy világos legyen a dolog, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) a honlapján közzétette kifogásait a módosítással kapcsolatban; így legalább nyoma marad annak, hogy tiltakoznak ellene. Egyébként jogosan. A csomag ugyanis a napi maximum 12 órás, heti szinten 48 órás munkaidővel gyakorlatilag törvénybe foglalta a túlórát az érintettek számára. Kialakításra kerül egy központi álláshely-állomány, ahonnan pluszfeladatra ki lehet kérni dolgozókat és ide kerül át az a munkahely is a hivatalokból, amelyiket fél évig nem sikerül betölteni. Ez nagyfokú bizonytalanságnak és kiszolgáltatottságnak ágyaz meg, arról nem is beszélve, hogy az ezáltal esetlegesen megnövekedett munkaidő miatt méginkább leterheltek lesznek a munkavállalók. A javaslat indoklásában szerepel, hogy a kormánytisztviselőket szoros "engedelmességi kötelezettség" terheli, az általánosnál súlyosabb fegyelmi és kártérítési felelősséggel. A záróintézkedésekben meghatározott definíciók szerint a munkaidőből kikerül az ebédidő, ami teljességgel elfogadhatatlan.  
     Kiadó: Ujhelyi István EP-képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.