OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2019. január 15., kedd 07:16

Az Orpheus Országos Állatvédő és Természetbarát Közhasznú Egyesület közleménye
    Budapest, 2019. január 15., kedd (OS) - Ötezer állatbarát készített állatvédelmi plakátot

    Óriási érdeklődés övezte az állatbarát plakátpályázatot, melyre összesen 4 országból 5122 plakátterv érkezett be. Október 4. az Állatok Világnapja alkalmából Állatbarát Plakátpályázatot hirdetett az Orpheus Állatvédő Egyesület. Olyan állatvédelmi témák ihlették alkotásra a gyermekeket és a felnőtteket, mint pl. a cirkusz, a kísérleti - laboratóriumi állatok, a bundagyártás, a sintértelepek, az állatmenhelyek, a felelős állattartás, házi kedvencek, a gazdasági állatok, a természet állatai. Az alkotások legjava érdemes lehetett volna a jutalmazásra. A legjobbnak ítélt 28 alkotó értékes díjazásban részesült, összesen félmillió forint összértékben kaptak az oklevél mellé díjakat, vásárlási utalványokat. Az alkotások megismerhetőek a www.zug.hu Állatbarát Web Kuckó oldalon.

Felelős állattartásra nevelés
A kilencvenes évek óta intenzív környezetvédelmi szemléletformáló munkát folytat az Orpheus Állatvédő Egyesület. A cél az, hogy a felelős állattartás beépülhessen a lakosság mindennapjaiba. Egy olyan világ kialakításában veszünk részt ezáltal, ahol fontos az érezni - szenvedni képes élőlényekre az odafigyelés, legyen az gazdasági haszonállat vagy házi kis kedvenc - fogalmazott Seres Zoltán, az egyesület vezetője.

www.zug.hu/plakat-2018-2019/2018-orpheus-plakat-000-kovacs-orsolya-20-eves-sajto.jpg
Kép: Kovács Orsolya, 20 éves, Hajdúhadház

Sajtókapcsolat: +36-20-99-59-409

     Kiadó: Orpheus Országos Állatvédő és Természetbarát Közhasznú Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.