OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2019. január 16., szerda 12:55

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. január 16., szerda (OS) - Hová tűnt az egymilliárdos kötbér? - Sermer Ádám feljelentést tesz a 3-as metró felújítása ügyében

    Sermer Ádám főpolgármester-jelölt feljelentést tesz a 3-as metró kötbérezésével kapcsolatban, miután a BKV a mai napig nem kötelezte az egymilliárd forintos kötbér megfizetésére a Metrowagonmast. Az orosz cég technikailag elavult, rendszeren meghibásodó és lefulladó kocsikat adott át a BKV-nak, amelyekből a légkondicionálót is kispórolták. A  budapesti városvezetés ráadásul olyan drágán vette a vagonokat az orosz cégtől, melyek árából akár légkondicionálóval felszerelt, vadonatúj kocsikat is vásárolhatott volna.

A felújított szerelvények a folyamatos meghibásodások miatt a tervezettnél sokkal később tudtak csak üzembe állni, és ezt követően is hetekre, hónapokra ki kellett őket vonni a forgalomból, amíg nem sikerült a megfelelő üzembiztonságot elérniük. A kocsik gyatra minősége miatt jelentős veszteség érte a fővárost. A BKV saját számításai szerint is legalább egymilliárd forintos kötbér megfizetésére kötelezhette volna az oroszokat, a pénzt azonban a mai napig nem hajtotta be a főváros vezetése.
     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.