OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2019. január 16., szerda 15:02

OH: szombaton tartják a középfokú írásbeli felvételi vizsgákat
    Budapest, 2019. január 16., szerda (MTI) - Szombaton tartják a központi középfokú felvételi vizsgát a 9. évfolyamra, a 6 és 8 évfolyamos gimnáziumokba, továbbá az Arany János Tehetséggondozó Programba jelentkező diákok számára - közölte az Oktatási Hivatal szerdán az MTI-vel .

        A hivatal tájékoztatása szerint a 9. évfolyamra felvételizők írásbelijére 55 ezren jelentkeztek; a 6 évfolyamos gimnáziumi írásbelin mintegy 9600-an, a 8 évfolyamoson pedig csaknem 6 ezren vesznek részt.
     A tanulók magyar nyelvből és matematikából is vizsgáznak.
     Központi írásbeli vizsgát csak a gimnáziumok és a szakgimnáziumok kérhetnek. A 2018/2019-es tanév felvételi eljárásában 425 középiskola (64 százalék) határozta meg egy vagy több feladatellátási helyén, hogy a hozzájuk jelentkező tanulók előzetesen részt vegyenek a központi írásbeliken.
     A hivatal kitért arra is közleményében, hogy a télen kiszámíthatatlan közlekedési viszonyok miatt javasolt a vizsgahelyszín megközelítését alaposan átgondolni és több időt szánni rá, ugyanis a január 24-én (csütörtökön) 14 órakor kezdődő pótló írásbelin csak alapos indokkal lehet részt venni. Ismétlésre nincs mód, mindenki csak egyszer vizsgázhat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.