OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2019. január 17., csütörtök 13:10

A Magyar Művészeti Akadémia Titkárságának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. január 17., csütörtök (OS) - A Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kara a Magyar Művészeti Akadémiával közösen indított zenepedagógiai kutatást.

        A felmérés az Észak-Alföld régióban kezdődik, a három megye (Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok) különböző településtípusain, megyeszékhelyek, városok és községek különböző fenntartók által működtetett általános iskoláiban. Az érintett intézmények alsó és felső tagozatait is bevonják a vizsgálatba, ami 2019. január végén – február elején kezdődik. Az adatgyűjtés a tervek szerint májusban fejeződik be, a kiértékelés, az eredmények publikálása pedig jövőre várható. Ezt követően az egész országra kiterjesztik majd a kutatást.
     Mivel a vizsgálat több művészeti ág helyzetének feltárására terjed ki, különböző zenei ágazatok képviselői, pszichológusok, szociológusok, andragógusok és statisztikusok is részt vesznek benne a Debreceni Egyetem több karáról, illetve a Magyar Művészeti Akadémia is delegált tagot a kutatócsoportba. A szakemberek célja objektív képet adni arról, a művészeti nevelés hogyan járul hozzá a tanulók kulturális attitűdjének kialakulásához, a magas kultúra értékeinek megismeréséhez, egy művelt, empatikus, magas érzelmi intelligenciával rendelkező ifjúság neveléséhez.

     Kiadó: Magyar Művészeti Akadémia Titkársága

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.