OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2019. január 17., csütörtök 13:26

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. január 17., csütörtök (OS) - "Együtt, gyorsan, hatékonyan" – régészeti konferenciát nyitott meg Dr. Latorcai Csaba a Magyar Nemzeti Múzeumban

        A régészet és az ország, valamint a nemzet számára kiemelt fontossággal bíró egyes nagyberuházások, valamint az ezekhez kapcsolódó megelőző régészeti feltárások kéz a kézben járnak. A kulturális örökség védelméről szóló törvény módosításának köszönhetően felgyorsult az ez irányú feltárási folyamat – mondta megnyitójában Dr. Latorcai Csaba, az Emberi Erőforrások Minisztériumának közigazgatási államtitkára a Magyar Nemzeti Múzeumban rendezett régészeti szakmai konferencián és kiállításon.
     Latorcai Csaba beszédében kiemelte: nemzeti értékeink, műemlékeink megőrzése és a jövő generációinak való továbbörökítése érdekében szükség van az egyén, a közösség és a kormány közös felelősségvállalására, ezért az EMMI minden olyan folyamatot támogat, amely az értékmegőrzés révén hozzájárul e közös nemzeti feladathoz.
     A kulturális örökség védelméről szóló törvény 2017. évi módosításával, 2018. április 1-től a Magyar Nemzeti Múzeum feladata lett a nagyberuházásokhoz kapcsolódó megelőző régészeti feltárások szerződéskötéseinek koordinálása, valamint szükség esetén egyes megelőző feltárások elvégzése is. Ahhoz, hogy a Magyar Nemzeti Múzeum e feladatait elláthassa, kormányhatározat rendelkezik a szükséges 886 millió forint biztosításáról.

     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.