OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2019. január 18., péntek 10:58

A Jobbik parlamenti frakciójának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. január 18., péntek (OS) - Újabb súlyos pofon a Fidesznek, mely ismét a magyar embereken csattanhat

    A Jobbik Magyarországért Mozgalom sajnálattal tapasztalja, hogy Orbán Viktor antidemokratikus kormányzása miatt hazánk az európai színtéren is egyre nehezebb helyzetbe kerül. Mindezt jól példázza az Európai Parlament tegnapi szavazása, melyen arról döntöttek, hogy a jogállamiság feltételeit nem teljesítő, vagy a támogatásokat szétlopó országoktól akár meg is vonhassák az uniós forrásokat.
A Jobbik mindig kiállt amellett, hogy Magyarország belső ügyei elsősorban ránk, magyarokra tartoznak, nem lehet ugyanakkor szó nélkül elmenni az igazságszolgáltatás függetlenségének felszámolása, a minden csúcsot megdöntő korrupció és lopás, a körözött nemzetközi bűnözők betelepítése vagy a demokratikus intézményrendszer megszállása mellett. Egyértelmű, hogy a Fidesz egy korrupcióra és a folyamatos jogsértésekre alapuló rendszert tart fenn, mely már szövetségesei, az Európai Néppárt tagjai számára is elfogadhatatlan.
A Jobbik álláspontja szerint Magyarországnak politikailag és kulturálisan is Európában van a helye, az európaiság pedig megköveteli a demokrácia és a jogállam tiszteletét, valamint az átlátható állami működést. Mi ezért támogatjuk, hogy Magyarország csatlakozzon az Európai Ügyészséghez és a valódi bűnösök fizessenek és viseljék a felelősséget a burjánzó korrupcióért.

     Kiadó: Jobbik parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.