OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2019. január 18., péntek 12:16

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. január 18., péntek (OS) - Életének 76. évében elhunyt dr. Bakos-Tóth Márta Mindszenty-emlékérmes klinikai gyermek-szakpszichológus, a bakonyszücsi Daganatos Betegek Rehabilitációs Lelki Otthonának vezetője, a Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetettje. Az elismert szakembert az Emberi Erőforrások Minisztériuma saját hallottjának tekinti.

    Dr. Bakos-Tóth Márta Budapesten született 1943. március 7-én. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán szerzett irodalom-pedagógia, majd pszichológusi diplomát. Klinikai szakpszichológusi képzésben a Semmelweis Egyetemen részesült. A SOTE II. számú (Tűzoltó utcai) Gyermekgyógyászati Klinikáján négy évig önkénteskedett, 1979-től főállású pszichológusként, majd vezető pszichológusként dolgozott.
 Kezdettől a daganatos betegségekben szenvedő gyermekek pszicho-diagnosztikáját, terápiáját, illetve pszichológiai rehabilitációját tekintette legfontosabb feladatának. A Magyar Gyermekonkológiai Hálózat által gondozott gyermekek számára 1989-ben Bakonyszücsön szervezte meg az első hazai rehabilitációs üdülőt, amelyet 1992-ben a Veszprém Főegyházmegye alapításával egész évben nyitva tartó Rehabilitációs Otthonként nyitott meg. Az intézmény által közvetített konzervatív értékrend a testieken túlmutató, maradandó emberi értékeket, hitet tekinti alappillérnek.

     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.