OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2019. január 21., hétfő 08:27

A Reális Zöldek Klub közleménye
    Budapest, 2019. január 21., hétfő (OS) - Magyarország életébe térjen vissza szakértelem szerepe és tisztelete, valamint az objektív és civilizált közvélemény tájékoztatás, a jövő generációk jólétének és becsületének érdekében.

    Négy miniszternek van joga az energiapolitika gombolyításához. Sok a miniszter, kevés az észbeliség.  
Döntött a kormány az új Nemzeti Energiastratégia kidolgozásáról. Az MVM Csoportnak 2007. június 1-jétől fontos szerepe kellett volna, hogy legyen az állami felelősségvállalás érvényesítésében az energiapolitikai célkitűzések támogatása terén. 2007-ben az MVM berkeiben a nemzeti energiapolitika műveléshez való értés hiánycikk. 2010 után az MVM csoportban az energetikához, a reaktor elmélethez, a kommunikációhoz való értés, Kunhalmi Ágnes képviselő szavait kölcsön véve a béka feneke alá került.
Kormány határozat szerint az innovációért és technológiáért felelős miniszternek a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter és a Paksi Atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter bevonásával - az európai uniós kötelezettség alapján készülő Nemzeti Energia és Klíma Tervvel összhangban - szeptember elsejéig kell kidolgoznia az új Nemzeti Energiastratégiát.
A Nemzeti Energia és Klíma Tervet elkészítése az innovációért és technológiáért, valamint a földművelésügyi tárca feladata. Áder János államelnök urunk szerint: Napelem+ ATOM= 2030. 90%-ban széndioxidmentes villanytermelés.

Juhos László, elnök

     Kiadó: Reális Zöldek Klub

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.