OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2019. január 21., hétfő 11:42

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. január 21., hétfő (OS) - Újabb megszorítások az ELTE-n: az LMP megoldásokat sürget -

    A felsőoktatást sújtó pénzügyi válsághelyzet újabb megszorításokat eredményezhet a legnagyobb magyar egyetem két karán is. Akár 70 oktatót küldhetnek el az ELTE Bölcsészettudományi és Természettudományi Karáról. Az LMP tiltakozik az eljárás ellen és azonnali megoldást sürget.  

Ma Magyarországon az egyetemi oktatók bére egészen elképesztően alacsony. Így ma ott tartunk, hogy egy tanársegéd és egy adjunktus bére bőven 200 ezer forint alatt van, de még egy egyetemi tanár bére is csak a fele egy országgyűlési képviselő fizetésének. Ma már nem csak a külföldi egyetemek által biztosított bérektől vagyunk fényévekre elmaradva, de egy hazai jól képzett szakmunkás is simán lehagy egy tanársegédet vagy adjunktust. Mára pedig teljesen egyértelművé vált az is, hogy totális megszorítások vannak a felsőoktatásban. Az ún. Corvinus-modell sem szól másról, mint arról, hogy a kormány beismerő vallomást tett: a nagy csinnadrattával meghirdetett és bevezetett kancellária rendszer teljes csődöt mondott, megbukott, elvérzett.

     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.