OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető


2019. január 23., szerda 12:09

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2019. január 23., szerda (OS) - DK: Botrányos volt a középiskolai felvételi - Nem jutott elég idő a gyerekeknek a feladatok megoldására

    Több panasz érkezett az idei középiskolai írásbeli felvételi feladatsorokkal kapcsolatban. Van olyan pedagógus, aki gyorsasági versenynek nevezte a vizsgát, a gyerekeknek ugyanis nem volt idejük a feladatsor megírására

A Demokratikus Koalíció követeli a jelenlegi felvételi rendszer alapos átalakítását. A DK emlékeztet: évek óta az a gyakorlat, hogy vagy rengeteg feladatot kapnak, vagy pedig túl nehéz a vizsga. Több szakértő egybehangzó véleménye is a gyerekeknek ebben a korban kifejezetten káros a felvételivel járó stressz. Ráadásul a vizsgafeladatok csak pillanatnyi állapotot mérnek, nem a gyerekek átfogó tudását. Ezzel szemben Rétvári Bence államtitkár korábban a DK kérdésére közölte: nincs szükség a rendszer felülvizsgálatára, minden a legnagyobb rendben. A Fidesznek nem érdeke, hogy segítse a gyerekeket, nem érdeke, hogy növelje a gimnáziumokba és onnan tovább egyetemekre bejutó diákok számát. Tekintsék a diákokat európai magyaroknak, és ne tegyék ki őket felesleges és értelmetlen stressznek!

Arató Gergely
frakcióvezető-helyettes, országgyűlési képviselő
DK

Oláh Lajos
országgyűlési képviselő
DK

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.