OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2019. január 23., szerda 12:56

A Magyar Hollywood Tanács Egyesület közleménye
    Budapest, 2019. január 23., szerda (OS) - 100 éve született a világhírű magyar származású amerikai komikus.

        A MAGYAR HOLLYWOOD TANÁCS JANUÁR 23-ÁT ERNIE KOVÁCS-EMLÉKNAPPÁ NYILVÁNÍTJA A SZENZÁCIÓS MAGYAR SZÁRMAZÁSÚ HUMORISTÁRA EMLÉKEZVE. A hollywoodi "Hírességek sétányán" csillagot kapott Ernie Kovacs is. A kiemelkedő elismerésben részesült Ernest Edward Kovacs száz éve, 1919. január 23-án született.
     1957-ben Emmy-jelölésben részesülhetett, haláláig formálisan soha nem ismerték el tehetségét. Az 1962-es Emmyt és a Directors’ Guild díját már az autóbalesete után osztották ki, és negyedszázaddal később került be a Televíziós Művészetek és Tudományok Akadémiájának Hírességek Csarnokába. 1986-ban a Rádiós és Televíziós Múzeum (ma Paley Center) kiállítást szervezett Kovacs munkáiból, The Vision of Ernie Kovacs címmel. A Pulitzer-díjas kritikus, William Henry III az alábbiakat írta róla a múzeum emlékkönyvébe:
"Kovacs több volt, mint egy hiszékeny, önáltató bohóc. Ő volt a televízió első jelentős videóművésze. Ő volt a tv első szürrealistája… a legbátrabb és legkreatívabb írója. Ő volt… az első és talán egyetlen szerzőegyénisége. És egy géniusz volt. Kereskedelemből vett magyarázattal élve a géniusz az a vállalkozó… aki új módot talál, hogy pénzt keressen. Kovacsra sosem illett ez a leírás. Kovacs zsenialitása a művészet birodalmában rejlik. Ott az a géniusz, aki a közönséget arra sarkallja, hogy a világot egy új módon lássa."

     Kiadó: Magyar Hollywood Tanács Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.