OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2019. január 23., szerda 18:44

A Jobbik parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2019. január 23., szerda (OS) - Álljon meg a menet - Először támogassa Orbán a magyar kórházak rendes működését, utána a szíriai kórházakét

    Vitán felül áll, hogy fontos más humanitárius válságban lévő országok megsegítése, de Orbán Viktor legutóbbi döntése, amelyben három szíriai kórház éves működésére adott magyar adófizetői forintokat, az már túl megy egy határon.  
Ébresztő, Orbán Viktor: a magyar egészségügy szorul óriási segítségre!
A Jobbik úgy gondolja, hogy annak a pénznek, amelyet Orbán három szíriai kórház egész éves üzemeltetésére nagylelkűen felajánlott, a hazai egészségügyben kellene hasznosulnia. Azért is, mert hazánkban az egyik legrövidebb az Európai Unióban a születéskor várható élettartam, s nálunk halnak meg - százezer lakosra vetítve - a legtöbben rákban. De azért is, mert a magyar kórházak milliárdos adósságokban úsznak, a betegek jó része félelmében hálapénzt fizet, és sok ellátást azért nem kapnak meg időben, mert az állam nem ad elég pénzt az intézményeknek.
Ilyen krízishelyzetben Orbán Viktornak inkább azon kellene gondolkoznia, hogy melyik hazai kórházra fordítsa a Szíriának beígért, az adófizetők által befizetett 505 millió forintot.

dr. Lukács László György, a Népjóléti bizottság alelnöke

     Kiadó: Jobbik parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.