2024. április 23. kedd

2019. január 30., szerda 16:57

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. január 30., szerda (OS) - A Családok Évének nyilvánvaló kudarca: kevesebb gyermek születik itthon -

Az LMP alapvető fontosságúnak tartja a családpolitikában, hogy Magyarországon igazságosabb családtámogatási rendszer jöjjön létre: az adókedvezmények mellett fel kell emelni a családi pótlékot, 20 ezer forintra kell emelni az első gyermek után járó adókedvezményt és kiterjeszteni azt a továbbtanuló fiatalokra 24 éves korig. Az egyszülős családok számára magasabb családi pótlékot és kedvezményes iskolai étkeztetést szükséges biztosítani.

Hatékonyabbá kell tenni a tartásdíjak behajtását és otthoni gyermekfelügyeleti szolgálattal segíteni a mindennapok megszervezését, és ehhez kapcsolódóan állami támogatásban kell részesíteni az időszakos otthoni gyermekfelügyeletet. Az LMP azt szeretné elérni, hogy a 24 órás otthonápolást minimálbéres munkaviszonyként ismerjék el.

Az LMP fontosnak tartja a koragyermekkori fejlesztés és gondozás intézményeinek megerősítését, támogatja a Tanoda és ahhoz hasonló programok működését, emellett bővítené a "Biztos Kezdet" házak hálózatát és szélesítené azok szolgáltatásait.

Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)