OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2019. január 30., szerda 16:57

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. január 30., szerda (OS) - A Családok Évének nyilvánvaló kudarca: kevesebb gyermek születik itthon -

    Az LMP alapvető fontosságúnak tartja a családpolitikában, hogy Magyarországon igazságosabb családtámogatási rendszer jöjjön létre: az adókedvezmények mellett fel kell emelni a családi pótlékot, 20 ezer forintra kell emelni az első gyermek után járó adókedvezményt és kiterjeszteni azt a továbbtanuló fiatalokra 24 éves korig. Az egyszülős családok számára magasabb családi pótlékot és kedvezményes iskolai étkeztetést szükséges biztosítani.

Hatékonyabbá kell tenni a tartásdíjak behajtását és otthoni gyermekfelügyeleti szolgálattal segíteni a mindennapok megszervezését, és ehhez kapcsolódóan állami támogatásban kell részesíteni az időszakos otthoni gyermekfelügyeletet. Az LMP azt szeretné elérni, hogy a 24 órás otthonápolást minimálbéres munkaviszonyként ismerjék el.

Az LMP fontosnak tartja a koragyermekkori fejlesztés és gondozás intézményeinek megerősítését, támogatja a Tanoda és ahhoz hasonló programok működését, emellett bővítené a "Biztos Kezdet" házak hálózatát és szélesítené azok szolgáltatásait.


     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.