OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2019. január 31., csütörtök 09:57

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2019. január 31., csütörtök (OS) - Mellékvonalak felszámolása: a Fidesz újabb falurombolási programja -

    Sajtóértesülések szerint a Fidesz-kormány tizennégy vasúti vonalszakaszt számolna fel. Az LMP álláspontja szerint ez a fideszes totális falurombolási program végrehajtása.

A magyar vidék számára kiemelkedő fontossággal bíró vasúti mellékvonalak felszámolása tökéletesen beleillene abba a romboló politikába, amit a Fidesz az elmúlt 9 évben folytat. Az Orbán-kormány 2010-től ugyanis ott folytatta, ahol elődeik abbahagyták: becsapták, elárulták a leszakadó vidéki térségeket, a magyar falvakat. 2010 óta a kistelepülések helyzete tovább romlott, hiszen leépült a közösségi közlekedés, és drasztikus mértékben romlott az alsóbbrendű úthálózat állapota. Miközben a hazai közlekedési ágazat ma az összeomlás szélén áll, az évszázad második legrosszabb beruházására viszont százmilliárdokat költene a kormány. A Budapest-Belgrád vasúti projekt várhatóan soha nem fog megtérülni, a fenntarthatósága is kérdéses. A projekt a jelek szerint ráadásul 100 % Made in China lesz. Ezt jelenti ma a Fidesz közlekedéspolitikája.

Az LMP követeli, hogy a kormány haladéktalanul adjon választ: valóban tervezik-e a mellékvonalak felszámolását. Amennyiben igen, az LMP felszólítja a kormányt, hogy a terveket haladéktalanul vonják vissza, a nyilvánvalóan alkalmatlan miniszter pedig mondjon le.

Keresztes László Lóránt,
az LMP társelnöke

     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.