OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2019. január 31., csütörtök 14:18

A Várfok 14 Műhelygaléria Alapítvány közleménye
    Budapest, 2019. január 31., csütörtök (OS) - A Várfok Project Room idei első kiállításán újfent a szobrászaté főszerep: Melkovics Tamás Morfologika című egyéni tárlatát tekinthetik meg a látogatók, mely a fiatal művész 2015 óta készülő moduláris szobraiból és az azt kiegészítő grafikai anyagból mutat be egy izgalmas válogatást.

    Melkovics Tamás (1987, Székesfehérvár) 2012-ben végzett a Magyar Képzőművészeti Egyetem szobrász szakán, Farkas Ádám osztályában. A Derkovits-ösztöndíjas művész az utóbbi években számos csoportos kiállításon mutatta már be alkotásait, olyan rangos intézményekben, mint a Műcsarnok, a dunaújvárosi ICA-D Kortárs Művészeti Intézet, vagy a szentendrei Ferenczy Múzeumi Centrum.
Melkovics műveinek alapproblémája az élet eredetéről való tűnődés: a keletkezés és a kibontakozás rejtélye, valamint maga a fejlődés folyamata izgatja leginkább. Absztrakt formákból felépített szobraiban nyomon követhetjük, ahogyan egyszerű lépésekből és elmozdulásokból kiindulva egészen komplex alakzatok bontakoznak ki. Legújabb, a kiállításon is bemutatott komponálási módszere szerint Melkovics sokszorosított alapmodulokból építi fel lépésenként alkotásait, melyek végül tő nélküli, burjánzó, minden irányba kiterjesztett organikus szobrokban nyerik el végleges formájukat. A simára csiszolt felületek precíz kivitelezése és érzéki megformálása magával ragadja a néző tekintetét.
A tárlat a szobrok mellett kiegészül a művész nagy formátumú grafikai sorozatával is.
http://www.varfok-galeria.hu/
     Kiadó: Várfok 14 Műhelygaléria Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.