OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2019. január 31., csütörtök 16:03

Az Agrárminisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. január 31., csütörtök (OS) - Nagy István: kiemelt feladatunk a magyar gazdálkodók érdekképviselete

    Az Agrárminisztériumnak fontos célkitűzése az egész Kárpát-medencére kiterjedő agrárkapcsolatok erősítése - mondta Nagy István a Partiumban tartott Szilágy megyei gazdafórumon. Az agrárminiszter közölte: a kormány segítette a határon túli magyar agrárszervezetek létrehozását Felvidék, Muravidék, Horvátország, Partium és Erdély területén, mind a tömb-magyar térségekben, mind a szórványban. Hozzátette, ma már az agrártárca egy jól működő, átfogó kapcsolati hálóval rendelkezik, nagyságrendileg félmillió magyar gazdálkodót ér el.

Nagy István beszédében kifejtette: hasonló problémákkal kell megküzdeniük a határ mindkét oldalán dolgozó gazdáknak és közösek az érdekeink is. A miniszter reményét fejezte ki, hogy a kétoldalú kapcsolatoknak megfelelően a két állam közti mezőgazdasági együttműködés is szélesedik majd.
Elmondta, hogy a nyersanyag-termelés mellett kiemelkedő szerepet kell, hogy betöltsön majd a szövetkeztek ár-érdekérvényesítő szerepe is. A tárcavezető hozzátette, hogy a XXI. század mezőgazdaságában a hangsúly a versenyképesség növelésén és a pályázati források hatékonyabb kihasználásában rejlik. A külhoni és magyar gazdák kapcsolatainak élénkülésére kiváló példa a már Szilágy megyében is működő Kárpát - medencei Falugazdász Program.

     Kiadó: Agrárminisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.