OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2019. február 1., péntek 12:06

A Háttér Társaság közleménye
    Budapest, 2019. február 1., péntek (OS) - A Háttér Társaság és a Labrisz Leszbikus Egyesület idén hetedik alkalommal rendezi meg az LMBT Történeti Hónapot. A programsorozatot – a Stonewall-lázadás 50. és a rendszerváltás 30. évfordulójához kapcsolódva – a hazai drag queen műfaj két legendás alakja: Miss Mandarin és Petróczi Zoltán (Lady Dömper) nyitja meg.

    A hónap során közel negyven kulturális program – előadások, beszélgetések, workshopok, filmvetítések, zenei programok és bulik – idézik fel az LMBT emberek történetét. A Háttér Társaság és a Labrisz Leszbikus Egyesület által koordinált programsorozathoz olyan szervezetek csatlakoztak, mint a Budapesti Corvinus Egyetem, az ELTE Állam- és Jogtudományi Kara, az ELTE Művészetelméleti és Médiakutatási Intézete, a Hosszúlépés. Járunk? vagy a Közép-európai Egyetem. Budapesten kívül Debrecenben, Kecskeméten és Szegeden is lesznek események. Idén megemlékezünk Mednyánszky László és Lajos Viktor főherceg halálának 100., Walt Whitman születésének 200. és Galgóczi Erzsébet halálának 30. évfordulójáról.

Az LMBT Történeti Hónapot 1994-ben rendezték meg először az Egyesült Államokban. Az ötlethez később más országok is csatlakoztak, 2013-ban Magyarország is. A hazai programsorozatba az elmúlt években közel hatvan szervezet, csoport kapcsolódott be.

További információk a a http://lmbttortenetihonap.hu oldalon és Facebook oldalunkon: https://www.facebook.com/lmbttortenetihonap/

     Kiadó: Háttér Társaság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.