OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2019. február 2., szombat 12:56

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2019. február 2., szombat (OS) - Az LMP radikálisan új sportpolitikai szemléletet sürget

        A Magyar Labdarúgó Szövetség nyilatkozata szerint 2030-ig az államnak kell eltartania a magyar futballt. Az LMP új szemléletet sürget.
     Az LMP álláspontja, hogy a profi sportnak piaci alapon kell működnie, ahogy szinte minden más európai országban. Az LMP közpénzből csak a minőségi utánpótlásnevelést és a tömegsportot támogatná, beleértve a létesítmények fenntartását is, de azt sem a korrupt és költségvetési kiesést jelentő sport-tao keretében. Az LMP meggyőződése, hogy a megújuló Magyarországban minél több embernek, minél több fiatalnak kell lehetőséget kapnia a sportolásra, s ezáltal az egészséges életmódra, mert az egészségre nevelés és a tömegsport kell, hogy középpontban álljon: hiszen egy jól működő egészségügy elsősorban megelőz és nem gyógyít.
     Álláspontunk szerint egy jól működő közösségnek a helyi sportolás lehetőségét kell megteremtenie. Nem kommunikációs blöffökre kell használni a sportolási lehetőségek ígérgetését: Magyarország ma vezet az egy főre jutó meg nem épült uszodák számában, és a miniszterelnöki telken álló stadionok számában.
     Az LMP azért dolgozik, hogy a szabadidő, a sport újra elérhető legyen mindenkinek. Azért, hogy a szülőknek ne kelljen minden hónapban súlyos tízezreket kifizetni, ha a gyerekek mozogni akarnak. Lehet Más a Sportpolitika is: ahol mindenki számára elérhető zöldfelületek, uszodák, futópályák, közösségi bicikliutak lesznek.

Kendernay János,
az Országos Elnökség tagja


     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.