OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2019. február 4., hétfő 09:20

Az Állami Számvevőszék közleménye (3. rész)
    Budapest, 2019. február 4., hétfő (OS) -

    Az ÁSZ 2019. január 31-én zárta le a 2018. évi országgyűlési választás kampánypénzeinek ellenőrzését. Az ÁSZ megállapította, hogy a DK a jelölő szervezetnek járó költségvetési támogatást nem szabályszerűen használta fel. A párt a számviteli törvény és a kampánytörvény előírásai ellenére nyilvántartási rendszerét nem részletezte tovább oly módon, hogy abból a kampánytámogatás szabályszerű felhasználását igazoló adatok rendelkezésre álljanak. Az ÁSZ azt is feltárta, hogy a párttörvény előírását megszegve – jogi személytől kölcsönszerződés alapján – nem pénzbeli vagyoni hozzájárulásként a piaci ár alatt vett igénybe szolgáltatást, 430 ezer Ft kamatkülönbözetként tiltott támogatást fogadott el.

Az ÁSZ határozottan visszautasítja a DK folyamatos vádaskodásait, amellyel a párt nyilvánvalóan a saját törvénysértéseit, szabálytalanságait próbája elfedni, valamint ki akarja vonni magát az ÁSZ törvényi előírások alapján végzett ellenőrzései alól. A DK az elmúlt bő egy évben a jogállami kereteket megsértve számos alkalommal próbálta politikai nyomásgyakorlással befolyásolni az Országgyűlés független pénzügyi-gazdasági ellenőrző szervének törvényi előírások alapján végzett ellenőrzési tevékenységét, valamint több esetben intézett durva, személyeskedő támadást az ÁSZ elnöke ellen. Emlékezetes: 2018 novemberében a DK irodáiban történt tűzeset után is a párt a Számvevőszéket kezdte rágalmazni, és azt közölte "ellent fog állni" az ÁSZ ellenőrzésének, a hatályos magyar törvényeknek.

     Kiadó: Állami Számvevőszék

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.