OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2019. február 4., hétfő 20:19

A Magyar Gumiabroncs Szövetség közleménye
    Budapest, 2019. február 4., hétfő (OS) - Az Európai Gumiabroncs- és Gumigyártók Szövetsége (ETRMA) a napokban publikálta a tagok 2018-ra vonatkozó értékesítési adatait. Összességében elmondható, hogy az iparág teljesítménye általában stabil és megfelel a várakozásoknak. A tagok a teherautó-gumiabroncsok piacán kiugróan jó eredményről számoltak be (+9%), ezzel szemben a mezőgazdasági gumiabroncsok értékesítése az ötödik egymást követő évben csökkent (-4%). 2018 utolsó negyedévében minden gumiabroncsszegmens nőtt a 2017-es negyedik negyedévhez képest.

    A személyautó gumiabroncsok piaca csekély mértékben nőtt (+1%), ami elsősorban a négyévszakos gumiabroncsok értékesítésében elért jelentős növekedésnek köszönhető. Új autók eredeti felszereltségeként történő gumiabroncs értékesítése terén - tehát az autógyáraknak történő közvetlen eladás - kismértékű (-4%) csökkenést regisztráltak. Összességében az ETRMA tagok személyautó-gumiabroncsok értékesítése jellemzően stabil. A téli és a nyári gumiabroncs-értékesítés alakulását összehasonlítva érdemes megjegyezni, hogy a téli gumiabroncsok értékesítése nőtt (+1%), míg a nyári gumiabroncsoké ugyanilyen mértékben csökkent.

A teherautó gumiabroncsok piacán az ETRMA tagok az árbevételük +9%-os változásáról számoltak be, és a trendet jellemzi, hogy a rendkívül erős negyedik negyedévben +16%-os növekedést mértek.
2018-ban Magyarországon minden eddiginél több, összesen 3,1 millió darab gumiabroncsot értékesítettek a nagy- és kiskereskedőknek, ami 9,7%-os éves növekedést jelent.
     Kiadó: Magyar Gumiabroncs Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.