OS Országos Sajtószolgálat
2020. augusztus 8. szombat
Ismertető


2019. február 7., csütörtök 11:55

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2019. február 7., csütörtök (OS) - DK: A kötelező nyelvvizsgával csak hátráltatja a diákokat a kormány

    Az EMMI kijelentette: a megjelent sajtóhírekkel ellentétben mégis kötelező lesz már jövőre a középfokú nyelvvizsga az egyetemi felvételikhez.

A Demokratikus Koalíció szerint egyértelmű, hogy a kormány célja nem a nyelvtanulásra való ösztönzés, hanem az, hogy minél kevesebb diplomás legyen az országban. A magyar fiatalok a jelen közoktatási rendszerben nem fognak tudni felkészülni a nyelvvizsgára, a szülők pedig nem engedhetik meg, hogy magánnyelvtanárokra költsenek. A kormány le akarja butítani a jövő nemzedékeket, hogy engedelmes Fidesz-szavazók váljanak belőlük. A DK tiltakozik az ellen, hogy az európai magyaroktól elvegyék a továbbtanulás lehetőségét. Kötelező nyelvvizsga helyett inkább minőségi nyelvtanulást a közoktatásba!

Arató Gergely
frakcióvezető-helyettes, országgyűlési képviselő
DK

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.