OS Országos Sajtószolgálat
2019. augusztus 18. vasárnap
Ismertető


2019. február 7., csütörtök 15:11

Az Oktatási Hivatal közleménye
    Budapest, 2019. február 7., csütörtök (OS) - 2019. február 7-én, Budapesten rendezték "A köznevelés keretrendszeréhez kapcsolódó mérési-értékelési és digitális fejlesztések, innovatív oktatásszervezési eljárások kialakítása, megújítása" (EFOP-3.2.15-VEKOP-17-2017-00001) projekt nyitókonferenciáját. A programot az Európai Unió 10,560 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatásával az Oktatási Hivatal által vezetett konzorcium valósítja meg, amelynek tagja az Eszterházy Károly Egyetem és a Digitális Jólét Nonprofit Kft. is.

    A projekt célja a köznevelés tartalmi-módszertani fejlesztése: a 21. századi iskolai feltételeket támogató innovatív oktatási formák kidolgozása, illetve meghonosítása, továbbá az országos tanulói mérés-értékelési rendszer digitális tanulási-tanítási környezethez igazítása, fejlesztése. Az eredmények hosszú távon csökkenthetik az iskolai lemorzsolódás mértékét is.
A projekt hozzájárul az Országos kompetenciamérés, az idegennyelvi mérés és az érettségi vizsgák digitális platformra helyezése megalapozásához. További cél a diagnosztikus értékelési rendszer országos bevezetése és integrálása az iskolák mindennapi gyakorlatába, valamint digitális keretrendszerek kidolgozása a köznevelésben részt vevők digitális írástudásának javítása érdekében.
Az iskolák módszertani megújulását, illetve a pedagógusok szakmai fejlődését tematikus napok és hetek programjai, továbbá – a tanévet követő időszakban szervezhető – a közösségépítést is szolgáló nem formális tanulási alkalmak megalapozása segíti elő.

     Kiadó: Oktatási Hivatal

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.