OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2019. február 7., csütörtök 17:00

A Párbeszéd közleménye
    Budapest, 2019. február 7., csütörtök (OS) - Párbeszéd: az ÁSZ előbb végrehajtotta az ítéletet, aztán kezdett tárgyalni

    Az ÁSZ már többször is megvizsgálta a Párbeszéd szabályzatait és nem találta törvénytelennek a párt működését. Az ÁSZ most ismét bekérte ugyanazokat a szabályzatokat, amelyeket természetesen határidőre eljuttatunk a részükre, ahogyan eddig is minden papírt és dokumentációt a számveszőszék rendelkezésükre bocsátottunk. Ha valóban csak a szabályzatok miatt függesztették föl a Párbeszéd támogatását, akkor ez aligha lehet akadálya annak, hogy a jog- és szabályszerűen működő párt végre hozzájusson a törvényben garantált működési forrásokhoz.

A Párbeszéd továbbra sem érti, mi szükség volt az intézkedésre. Közfeladatot ellátó parlamenti pártként felháborítónak tartjuk, hogy az ÁSZ prejudikált, s úgy függesztette fel az összes állami támogatásunk folyósítását, hogy nincs, nem lehet olyan információja, amely arra utalna: a párt törvénytelenül működne. Esetünkben előbb történt a statáriális ítélet végrehajtása, mint a tárgyalás. Ez a durván aránytalan és igazságtalan intézkedés teljesen ellehetlenítheti a párt működését és részvételét az idei EP- és önkormányzati választásokon.
     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.