2019. augusztus 23. péntek

2019. február 8., péntek 10:27

A Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymissziójának közleménye
    Budapest, 2019. február 8., péntek (OS) - 2019 februárjában negyedik alkalommal rendezi meg cigánymissziós találkozóját öt protestáns egyház – baptista, református, evangélikus, metodista és pünkösdi –, a Cigánymissziós Módszertani és Kutató Központtal (CIMOK) együttműködésben.

A házigazda idén a Magyarországi Metodista Egyház lesz, a szervezők több mint 450 főt várnak az eseményre az ország minden részén található cigánymissziós közösségekből. A találkozó fő témája a hálaadás, melyről a résztvevők tanítást hallhatnak, csoportokban beszélgethetnek, néhányan pedig személyes történeteiken keresztül mesélhetnek életük és a hála összefonódásáról. A szervezők célja az, hogy a találkozón egy közösséget alkotva formálódjon cigányok és nem cigányok gondolkodása, énekkel és hálaadással forduljanak egymás és a Teremtő felé, valamint hazatérve megváltozzon életük, tetteik, és pozitív hatással legyenek környezetükre.
     Az elmúlt évek tapasztalataiból kiindulva a Protestáns Cigánymissziós Találkozó a felekezeti cigánymissziók egyik legfontosabb, legtöbb embert megszólító eseménye. Az előző három konferencia is sikeresnek bizonyult, szabadon alkottak egy közösséget könnyen váltak egy közösséggé cigányok és nem cigányok. Az összefogás hatással van sokak életére, és az egész társadalom javát szolgálja. Az együttműködés részeként a felekezetek cigánymissziói negyedévente saját lapot adnak ki, korábban pedig cigánymissziós módszertani füzetek jelentek meg a CIMOK gondozásában.

Kiadó: Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió