2019. április 24. szerda

2019. február 8., péntek 16:53

A Nyugdíjas Parlament Országos Egyesület közleménye
    Budapest, 2019. február 8., péntek (OS) - Nagy érdeklődés mellett Budapesten ülésezett az Országos Nyugdíjas Parlament

Ülésezett az Országos Nyugdíjas Parlament
A településeken élő idősekkel foglalkozó helyi szervezetek, tagozatok, klubok, körök, műhelyek és csoportok által megválasztott 373 küldött és számos hazai és külföldi közszereplő részvételével megtartotta a harmadik ülését az Országos Nyugdíjas Parlament. A megyei nyugdíjas parlamenteken felvetett sokrétű javaslatok és vélemények alapján összeállított problématérkép megvitatása szerepelt az összejövetel napirendjén. A küldöttek úgy határoztak, hogy a jelen társadalmi és gazdasági körülmények figyelembe vételével meghatározzák a feszítő gondok prioritásait. Az Országos Nyugdíjas Parlament döntése értelmében a nyugdíjasok legfontosabb megoldandó problémája az évenkénti nyugdíjemelés jelenlegi gyakorlata. Kérik, hogy a jövőben az év elejei nyugdíjemeléskor a prognosztizált fogyasztói áremelkedés mellett a várható bérkiáramlás mértékét is vegyék figyelembe a döntéshozók. Szükségesnek tartják, hogy haladéktalanul jöjjön létre a Kormány és az országos hatókörrel tevékenykedő nyugdíjas szervezetek részvételével egy idősügyi egyeztető fórum.

Kiadó: Nyugdíjas Parlament Országos Egyesület