OS Országos Sajtószolgálat
2019. augusztus 23. péntek
Ismertető


2019. február 8., péntek 17:30

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. február 8., péntek (OS) - Plenáris ülést tartott az Energetikai Innovációs Tanács

        Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) által tavaly októberben életre hívott Energetikai Innovációs Tanács (EIT) 2019. január 30-án tartotta első plenáris ülését.
     Az eseményen az EIT hét munkacsoportjának vezetői mutatták be munkájuk eddigi eredményeit a Magyar Bányászati és Földtani Szolgálat Dísztermében megjelent közel száz szakértőnek.
     Az EIT hét munkacsoportban - rendszerirányítási és hálózati oldali rugalmasság, változó fogyasztói igények, energiatárolás, megújuló alapú energiatermelés, nem konvencionális szénhidrogén-kitermelés, nukleáris energiatermelés, energiahatékonyság - dolgozik a hazai energetikai innovációs lehetőségek feltérképezésén, az innovatív megoldások használatát ösztönző szabályozási környezet kialakításán.
     A tanácskozáson kiemelt téma volt a megújuló áramtermelők és az energiatároló-technológiák rendszerbe illeszthetőségének és rendszerszabályozásban való részvételének mikéntje, az időjárásfüggő áramtermelés előrejelzése és menetrendezése, az okos hálózati megoldások alkalmazása.
     A felszólalók a változó fogyasztó igények kapcsán kiemelt jelentőséget tulajdonítottak az egyszerű ügyintézésnek és a digitalizációnak.

     Kiadó: Innovációs és technológiai Minisztérium
         Kommunikációs Főosztály

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.