OS Országos Sajtószolgálat
2019. augusztus 23. péntek
Ismertető


2019. február 8., péntek 17:31

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye (3. rész)
    Budapest, 2019. február 8., péntek (OS) - Plenáris ülést tartott az Energetikai Innovációs Tanács

        A nem konvencionális technológiákra irányuló innovatív műszaki, szabályozási, és a kutatási kockázatokat csökkentő finanszírozási megoldások hozzájárulhatnak a hazai földgázkitermelés növeléséhez, ezzel erősítve az ország ellátásbiztonságát.
     Az EIT 2019. március 31-ei határidővel dolgozza ki stratégiai koncepcióját a kormány számára, amely az új Nemzeti Energiastratégia innovációs fejezeteként is értelmezhető lesz. A dokumentum kijelöli majd az energetikai innováció ösztönzéséhez szükséges intézkedéseknek és az innovációt elősegítő szabályozási környezet kialakításának az irányait, javaslatokat fogalmaz meg pilot projektek és gazdaságilag hasznosítható oktatási-kutatási programok elindítására, finanszírozási ösztönzők bevezetésére.


     Kiadó: Innovációs és technológiai Minisztérium
         Kommunikációs Főosztály

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.