OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2019. február 9., szombat 08:44

A Magyar Békekör Egyesület közleménye
    Budapest, 2019. február 9., szombat (OS) - Magyar Békekör az amerikai külügyminiszter budapesti látogatásáról

        Trump amerikai elnök azért küldi Budapestre külügyminiszterét, hogy elhárítsa a magyar vétót Ukrajna NATO-tagságának útjából. Hétfői tanácskozásán Mike Pompeo kísérletet tesz arra, hogy meggyőzze Orbán Viktort, Macedónia után Ukrajnát is be kell vonni a NATO-ba, s lebeszélje arról, hogy a kárpátaljai magyarság jogainak szavatolását Ukrajna NATO-tagságának feltételéül szabja.
     A Magyar Békekör arra szólítja fel Orbán Viktort, hogy tekintse magyar nemzeti érdeknek a kárpátaljai magyarság védelmét, és azt, hogy hazánkat ne fordítsák Oroszország ellen. Folytatnunk kell a keleti nyitás politikáját, békében és jó viszonyban kell élnünk Oroszországgal is! Ne engedjük, hogy választás elé állítsanak minket: vagy beleegyezünk Ukrajna NATO-tagságába, és ezzel elkerüljük közép-hatótávolságú nukleáris rakéták Magyarországra telepítését, vagy ellenezzük, de akkor Magyarországra is telepítenek, és háborús célponttá változtatnak minket is.
     Világosan meg kell mondani Pompeonak: sem hazánk, sem a világ biztonsága nem erősödött, hanem gyengült azzal, hogy az amerikai vezetés felmondta a közép-hatótávolságú nukleáris fegyverekről kötött 1987. évi megállapodást!
     Arra kérjük Orbán Viktort, javasolja Pompeonak, Washington vizsgálja felül döntését, és tárgyaljon a hidegháború felidézésével fenyegető újabb fegyverkezés helyett! Annál is inkább, mivel a budapesti látogatásra várt Putyin nyitva hagyta az ajtót a komoly tárgyalások előtt.

     Kiadó: Magyar Békekör Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.