OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2019. február 10., vasárnap 08:07

A Reális Zöldek Klub közleménye
    Budapest, 2019. február 10., vasárnap (OS) - A kutatások irányítója nem lehet egyben a kutatások tudományos eredményének az értékelője! A józan ésszel szemben álló gyakorlaton kíván változtatni Palkovics László miniszter. Akadémia a törvényes dolgát tegye a kutatások társadalmi hasznosságát értékelje, mint ezt számára az ALAPTÖRVÉNY kötelezővé teszi.

    A kutatások eredményének a megállapítása, értékelése nem történhet konszenzusos alapon. A tudományos igazságok eldöntésé kérdésében érvek vannak és ellenérvek. Konszenzus és evidencia nincsen. Tisztességes szakmai döntések meghozatalához nincs szükség demokráciára és nem kell konszenzus, hanem tényeken alapuló érvelés szükséges. Palkovics László miniszter szándéka az, hogy bármennyire is determinált a kutatás tárgya, módja és szervezete társadalmilag, gazdaságilag, szak igazgatásilag, valamint a tudományok aktuális szintje és gondolatvilága, a kutatási eredmény, mint társadalmi eredmény végül is ne egyes akadémikusok személyiségén rendeződjön össze, fogalmazódjék meg. Ne érjen többet annak az akadémikusnak a voksa, akinek több a publikációja.    
Időnként vállalni kell a világtendenciákkal szembeni állásfoglalást, mert a nemzetközileg elfogadott álláspontok sokszor megvalósíthatatlan célokat tűznek ki. A kormány gazdasági programja és kutatás ipar irányítása egymással összecsengő feladatot képez. Életképes gazdaságot, társadalmi környezetet, a Kormány csak így hozhat létre, támogathat művészeti produktumokat, múltunkat feldolgozó műhelyeket.      
Juhos László, elnök



     Kiadó: Reális Zöldek Klub

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.