2019. április 24. szerda

2019. február 10., vasárnap 10:12

A PMI Budapest Magyar Tagozat közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. február 10., vasárnap (OS) - Projektalapú tanulás középiskolában a PMI Budapest, Magyar Tagozat önkéntesei támogatásával

A PROMISchool (PROject MindSet In Schools) "PROjektet Minden Iskolába" elnevezésű program célja az, hogy a diákok megismerjék a projektek világát. Egy korszerű projektorientált vállalati szervezetben ugyanis nem csupán a projektvezető, hanem minden részvevő számára érték a projektmenedzsment tudás. Másrészt a magánéletben is fontos szerepet játszanak bizonyos projektek, mint például a lakásvásárlás, munkahelyváltás stb. Ezért a projektszemlélet elsajátításából és a projektmenedzsmentben használt egyes képességek fejlesztéséből a legtöbb diák profitálhat hosszútávon. Ilyen képességek (soft skills), melyek fejlesztését a program támogatja: a kommunikáció, az együttműködés, a kritikus gondolkodás, a problémamegoldás, a kreativitás és az innováció.

A projektalapú tanulási programot megvalósító oktatói csapat tagjai: Nyerges Attiláné tanárnő, valamint Jereb Balázs (SIA Central Europe Zrt), Németh Endre (Angyal Business Consulting), és Pálvölgyi Lajos (PMI Budapest, Magyar Tagozat) projektmenedzserek voltak.
A program elméleti részében a projektek legfontosabb fázisait és a fázisokhoz kapcsolódó alapvető ismereteket dolgozták fel a tanulók, úgymint előkészítés, tervezés, megvalósítás, lezárás. A gyakorlati részben az osztály öt projektcsapatot alakított, és mindegyik egy-egy önállóan kiválasztott projektet valósított meg, projektszervezetként működve.

Kiadó: PMI Budapest Magyar Tagozat