OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2019. február 10., vasárnap 10:13

A PMI Budapest Magyar Tagozat közleménye (3. rész)
    Budapest, 2019. február 10., vasárnap (OS) - Projektalapú tanulás középiskolában a PMI Budapest, Magyar Tagozat önkéntesei támogatásával

    Nagy dilemma volt, hogy a projektek választhatók legyenek-e egy az oktatók által javasolt listából, vagy teljesen önállóan alakítsák-e ki őket. Utólag nagyon jó döntésnek bizonyult, hogy a diákcsoportok maguk tűzték ki a projektcélokat, mert ez jelentős motivációt jelentett a legtöbb csoport számára. Érdemes megjegyezni, hogy az öt projekt közül többnek is sikerült olyan problémákkal találkoznia, amelyek a valós életben is előfordulnak. Volt olyan projekt, amelyik csak úgy készült el határidőre, hogy a tervezett projektterjedelmet lényegesen csökkentették, volt olyan csoport, amelyik túl nehéz témát választott (órarendkészítés) és ezért menetközben új témát kellett választania. Fontos üzenetként élték meg az oktatók, hogy a diákok által kitűzött célok jelentős része nem egyszerűen kedves volt, hanem valódi értéket is hordozott az iskola közösségének. Az egyik csoport például iskolaújságot indított, két másik csoport pedig egy-egy iskolai sarkot alakított át ötletes pihenőhellyé, közösségi térré önerőből. Volt olyan csoport, amelyik a szebb napokat látott tornaöltözők felújítására rakott le pénzügyileg kalkulált felújítási tervet, illetve az ötödik csapat által készített film január végén debütált a szalagavatón.  
     Kiadó: PMI Budapest Magyar Tagozat

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.