OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2019. február 10., vasárnap 17:05

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2019. február 10., vasárnap (OS) - DK: Egy beteges hazudozó évértékelőjét hallottuk

    Orbán Viktor idén is elbújt a kordonjai és a biztonsági őrei mögé, hogy a milliárdossá tett fideszes elit előtt tetszelegjen. Orbán most sem beszélt az ország valódi gondjairól, a pénz-, ápoló- és orvoshiányos egészségügyről, a múltszázadi, korszerűtlen oktatásról, Európa egyik legalacsonyabb magyar béréről és nyugdíjáról vagy a magyarokat túlóráztató rabszolgatörvényről.

Orbántól csak üres családpolitikai ígérgetésre futotta, pedig az ország világosan értékelte a Fidesz családpolitikáját. 600 ezer magyar ment külföldre az elmúlt években, zömében fiatalok, lassan pedig eljön a kor, amikor külföldön több magyar születik majd, mint itthon. Beszélt bölcsődei ellátásról, miközben 2010-ben ő állította le a Gyurcsány-kormány bölcsődeépítési programját. Beszélt gyermekvállalásról, miközben 10 éve nem emelte a családi pótlékot, miközben országszerte hiány van gyerekorvosból, miközben épp most zárt be az ország legjobb koraszülött osztálya.

A Demokratikus Koalíció szerint idén is egy beteges hazudozó évértékelőjét hallottuk. Valójában az idei év is a lopásról, az Orbán-család és a fideszes oligarchák gazdagodásáról, a lopott pénzen vett luxuséletmódjukról fog szólni, miközben az európai magyaroknak kuss a nevük a saját hazájukban. Borítékolható, hogy az ellenállás idén is folytatódni fog, a hatalomnak még több kordonra és biztonsági őrre lesz szüksége, Orbánnak pedig még több üres ígéretre.

Gréczy Zsolt
Frakciószóvivő
DK
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.