OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2019. február 11., hétfő 11:14

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. február 11., hétfő (OS) - A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz), mint a legjelentősebb honi zsidó szervezet feladatának tartja, hogy világos értékrendet követve képviselje a közösség érdekeit. Választási években különösen fontosnak tartjuk, hogy a felfokozott közhangulattól függetlenítsük szervezetünket és megfontoltan reagáljunk a bennünket érintő kérdésekben. Szövetségünk megfelelő kompetenciákkal rendelkezik ahhoz, hogy eldöntse mi zavarja, mi sérti, mi veszélyezteti közösségünket.

        Az SS-halálfejekkel alakzatban felvonuló, gyűlöletet szító, neonáci demonstráció a Városmajorba meghirdetve számunkra ugyanúgy elfogadhatatlan, mintha felmentek volna a Kapisztrán térre, a Várba.
     Szövetségünk továbbra is a több ezer éves zsidó tradíciók közvetítette értékektől vezetve kíván működni, a pártpolitikától függetlenül. Tisztában vagyunk azzal, hogy történelmi felekezetként a választási kampányok idején megszólalásaink alkalmat adhatnak arra, hogy azokat a versengő politikai erők a maguk céljaira felhasználják. Arra kérjük a politika szereplőit, tartsák tiszteletben függetlenségünket!
     Az antiszemitizmussal szemben és az emlékezetpolitikai kérdésekkel kapcsolatban pedig eztán is következetesen, a magyarországi zsidóság érdekében dolgozunk tovább.

     Kiadó: Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.