OS Országos Sajtószolgálat
2019. augusztus 26. hétfő
Ismertető


2019. február 11., hétfő 15:15

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. február 11., hétfő (OS) - A Fidesz saját politikai eszközévé silányította a jogot, az állami intézményeket, és immár az Országgyűlést is! -

    Eddig is tudtuk, hogy a Fidesz a jogállamisággal és jogbiztonsággal szembemenő szabályokat alkot, és az állami intézményeket kedve szerint használja fel politikai célokra. Hol az Állami Számvevőszék bírságolja szét a pártokat, hol a rendőrség néz félre, ha erőszakkal lépnek fel ellenzéki képviselőkkel szemben. Működésükben új elem, hogy Demeter Márta ellen koncepciós eljárást indítottak, melynek során a hazai és nemzetközi normákat is semmibe veszik.

A Fidesz célja egyértelmű, meg kell akadályozni, hogy az LMP társelnöke elvégezhesse ellenzéki munkáját. Ehhez minden eszközt felhasználnak. Most azon dolgozik a Fidesz, hogy megpróbálja ellehetetleníteni Demeter Márta munkáját a Honvédelmi és rendészeti bizottságban is. Ezekhez a szánalmas lépésekhez, mint az LMP frakcióvezetője, nem asszisztálok. Arra kértem továbbá az ellenzéki frakciókat, hogy ők is tegyenek így, és egyebek mellett ne vegyenek részt a ma délutánra összehívott színjátékban, ami nem más, mint egy ellenzéki képviselő elleni koncepciós eljárás. A mai Házbizottságon nem országgyűlési bizottsági helyekről esik majd szó, pusztán politikai leszámolásról.

     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.