OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető


2019. február 11., hétfő 18:38

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2019. február 11., hétfő (OS) - DK: Orbánt alázta az amerikai külügyminiszter

    Az Orbán-kormány szégyene, hogy egyik legfontosabb szövetségesünk, az Egyesült Államok elnökei kilenc éve nem hajlandó találkozni a magyar kormányfővel. Most az amerikai külügyminiszter több év szünet után, egy diplomáciai turné keretében látogat el Magyarországra, ráadásul akkor is számon kérni jön a szabadság és a demokratikus jogállam hiányát. Nem volt ez mindig így.
Gyurcsány Ferencet miniszterelnökként maga az elnök fogadta a Fehér Házban, és az amerikai elnök is eljött Budapestre. Magyarországnak két évtizedig demokratikus kormányai voltak, és a mindenkori magyar kormányfőt egyenrangú partnerként kezelte az Egyesült Államok.
Ezzel szemben ma Orbán megbízhatatlan szövetséges, aki minden egyes nappal egyre súlyosabb diplomáciai és anyagi károkat okoz a hazájának.

Molnár Csaba
EP-képviselő, ügyvezető alelnök
DK
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.