OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2019. február 12., kedd 10:24

A Fortissimi (Legbátrabbak) Alapítvány közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. február 12., kedd (OS) - A kercaszomori Communitas Fortissima ünnep és a versmondó verseny eredménye.

    A Fortissimi (Legbátrabbak) Alapítvány és Kercaszomor Önkormányzata a Communitas Fortissima emlékünnep tiszteletére Kapornaky Gyula Versmondó Versenyt szervezett a szülőföld szeretete és a hazavédő bátorság jegyében.
A három korcsoportban meghirdetett amatőr versengésre negyvenketten jelentkeztek Vas, Veszprém, Zala megyéből és a határon túlról, hétévestől a nyolcvanöt évesig. Egy verset az Őrség 1914 és 2001 között élt költőjétől kellett választaniuk, egyet pedig magyar költők 1990 után született alkotásai közül.

A zsűri elnöke, dr. Szabó András irodalomtörténész, előadóművész, Balassagyarmat díszpolgára volt (Budapest), tagjai: dr. Bence Lajos költő, az irodalomtudomány doktora (Lendva), Ferincz Gyuláné általános iskolai tanító (Bajánsenye), Németh Ibolya, a magyar nyelv és irodalom tanára, Vas megyei szaktanácsadó (Őriszentpéter) és Orbán Róbert helytörténész, Kercaszomor díszpolgára, a Savaria Múzeum munkatársa (Szombathely).
A zsúfolásig megtelt kercaszomori református templomban három órán át tartott a verseny.

A kisgyermekek (7–10 évesek) közt az első helyezett Tornyos Jázmin, a második Reményi Réka, a harmadik Klujber Janka lett. A tizenévesek (11–20) korcsoportjában Pfeiffer Attila bizonyult legkiválóbbnak, a második díjat Bodonci Orsolya, a harmadikat Fábián Mátyás szerezte meg. A felnőttek első díját Varga-Bodó Anita, a másodikat Horváth Róbert, a harmadikat Kapornaky Veronika nyerte el.

     Kiadó: Fortissimi (Legbátrabbak) Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.